Soós Csaba – CEO

Soós Csaba – CEO

Sajnos nem tudom, hogy egy érzés vagy egy gondolat volt ez kezdetben, pedig már csak magam miatt is jó volna ezt tudni. Mindenesetre az alapgondolat megszületése katartikus élmény volt. Még most is hatása alatt állok.🙂 Egy olyan programot szerettem volna megvalósítani Eplényben, ami a természethez és embertársainkhoz visz bennünket közelebb. Mindezt egy olyan közösségben átélt élményen keresztül, amiben a gyerekek jó része még nem részesült. Aztán, ahogy érlelődtek bennem a gondolatok és az érzések, úgy elkezdtem erről beszélni random embereknek. Olyanoknak, akikben megérzésem szerint megvan a nyitottság, a befogadó készség egy ilyen program iránt, hogy akár csak néhány pillanatra beleélje magát és a saját személyiségén átfuttatva véleményt tudjon formálni róla. A legtöbb ilyen beszélgetés úgy végződött, hogy a program gazdagodott új elemekkel. A program átlépte az én korlátaimat. Egy idő után már önálló entitásként tekintek rá, ami saját magától fejlődik alakul és ami jobban fejleszt engem, mint én Őt. Biztos vagyok abban, hogy a természettől és embertársainktól elidegenedő társadalomban ez egy hiánypótló program lesz, és meg vagyok győződve arról, hogy ezáltal jelentős mértékben hozzájárulunk gyermekeink érzelmi fejlődéséhez.

Virág Ferenc – CFO

Virág Ferenc – CFO

A világ sok-sok emberi motivációra épül. Az énközpontúság pedig betakarja mindazt a jót, amit emberként a legtöbbünk hordoz a mindennapok rohanó fergetegében. Így a motivációk többsége éppen annyira torz, mint a mai ember általánosított személyisége. Miután pedig általánosítani nem illik, motivációinkat motiváljuk így: hol volt, hol nem, látunk egy 506 méteres hegyecskét, látunk befújt havacskát, a lábakon vízszintes léceket, az arcokon szemet takaró plasztik szemüveget. Ha becsukjuk a szemünket mit látnánk még szívesen Eplény téli lankáin? Lássunk vidám gyerekeket, mosolygó piros arcokat, nevetésre húzódó apró szájakat, zsivajt, hangoskodást, egyszóval az életet. Aki ezt kitalálta, jól tette! Követni való és követni is fogom, mert egyszer majd nem marad más nekem sem a nagy utolsó tükörbe nézéskor, mint hogy számot vessek minden cselekedetemmel és azt mondhassam: ezért is jó volt itt lenni, ember lenni, jó dolgokkal motiválódni! Ha hó, Hahó!

Virág Ferenc – CFO
Holdinger Ildikó- Szervezési vezető

Holdinger Ildikó – Szervezési vezető

Hogy miért csatlakoztam ehhez a programhoz? Minden ember kivétel nélkül szeretne maradandót alkotni élete során, jobb esetben olyat, melyben valakinek segítséget nyújtott vagy örömet okozott. Engem sem vezérelt más, mikor meghallottam az alap ötletet.

Ha ezzel a programmal és egy maroknyi lelkes csapattal sikerül megszerettetni a téli sportokat, azokkal, akik évek múltán is összejönnek és sztorizgatnak: “Emlékszel még Eplényben?”, akkor azt gondolom elértük a célunkat.

Kiss Marianna – Szervezési koordinátor

Kiss Marianna – Szervezési koordinátor

Story telling – hangzott el a felhívás. Hogy én akkor hogyan, és miért, és miért éppen ebben a projektben?

A válasz röviden: Hm. Hosszan? Az ember éli az életét. Tesz ezt, tesz azt. Telnek az évek, részt vesz dolgokban. Néha a helyén érzi magát, nagyon. Néha meg nem. Nagyon nem.

És akkor derült égből villámcsapásként szembe jönnek lehetőségek, amiktől nemhogy a helyedre kerülsz, hanem azt érzed, hogy a létezésed ételmet nyer. És nincs kérdés, ott kell lenned. Mert nem magadért történik, hanem másokért. A másikért. Itt mindenki kap, és minden mindennel paritásban van. A másik öröme az, ami téged boldoggá tesz.
Amikor először hallottam erről a projektről, egyből az villant át rajtam, hogy igen. EZ AZ. Ezt szeretném. Vagy legalább valami hasonlót. De nagyon. Nem tel el két hét, és belecsöppentem, nyakig.

Köszönöm, hogy itt lehetek, és részese lehetek majd annak, amit ez a projekt eredményez, az első bizonytalan lépésektől a gyerekek önfeledt, felszabadult boldogságélményéig, és a rácsodálkozásig: Igen. Képes vagyok rá. Erre IS képes vagyok.

Fellengzős ez? Igen. Őrülten hangzik? Naná. Kell ennél több? Nem.
Nekem biztosan nem.
Ski43
Legyen ilyen a világ.

Kiss Marianna – Szervezési koordinátor
Boós Imola – Marketing vezető

Boós Imola – Marketing vezető

Az elmúlt időszak kellő időt és értő figyelmet adott arra, hogy újra megfogalmazzam,- és ezzel szerintem nem vagyok egyedül – milyen irányba szeretnék orientálódni, mik az igazán értékes és fontos törekvések számomra a munkában, csak úgy, mint a magánéletemben. Nem hiszek a véletlenekben, épp ezért tartom meghatározónak, hogy életem ezen szakaszában talált meg a Ski43 projekt.

Mindig olyan helyet kerestem, ami inspirálóan hat rám és én is másokra. Ahol a kreatív gondolkodás empatikus hozzáállással párosul. Ahol értéket teremtünk, együtt gondolkodunk, ahol mindenki tudása legjavát adja, mert hisz abban, amit csinál. Úgy érzem megtaláltam ezt a közösséget és azt a programot, ahol nap mint nap azért dolgozunk, hogy olyan élményt adjunk a gyerekeknek, amiktől többek lesznek.