Januárban startol a SKI43 jótékony kezdeményezése az eplényi Síarénában

A jelenleg hatályos járványügyi intézkedések értelmében, a kormány által meghozott biztonsági- és egészségügyi rendelkezések maximális betartása mellett továbbra is nyitva tart az eplényi Síaréna, és január elején elindul a SKI43 ingyenes programja is.

A SKI43 Program Nonprofit Zrt. egy országos, jótékony programot hirdetett a magyarországi általános iskolák diákjai számára. Ezáltal szezononként közel 20 000 diák számára válik elérhetővé térítésmentesen a síelés és snowboardozás a 2020/2021-es síszezonban.

A kezdeményezés helyszínét az eplényi Síaréna biztosítja, így a december 7-én meghosszabbított járványügyi intézkedések értelmében a kormány által hozott szabályozásokon túl a Síaréna szabályai az irányadók.

Mind a Síaréna, mind a SKI43 csapata folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitvatartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően.

A SKI43 a Síaréna házirendjét maximálisan betartja.

A Síaréna a rendelet értelmében gondoskodik arról, hogy a sípályán és a kiszolgáló létesítményeknél ne alakulhasson ki tömeg, és 1-1 síelőre is legalább 20 négyzetméter jusson a szabad levegőn.

A sípálya területén a biztonság maximalizálása érdekében extra fertőtlenítőpontokat is elhelyeztek, valamint a sífelvonóknál, a felvonók használata közben, és a szociális helyiségekben természetesen kötelező a maszk – illetve az előbbi két esetben a síkesztyű – használata.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében, az alábbi intézkedések betartása mellett tehát a SKI43 programjai megvalósulhatnak január elejétől az eplényi Síarénában. A síelés a csoportos lehetőség ellenére egyéni sportnak minősül, a szervezők elsődlegesen általános iskolás osztályok, csoportok jelentkezését várják, akik a mostani helyzetben is napról napra személyesen találkozhatnak és nem online oktatáson vesznek részt.